Coronavirus - Danemarca și Estonia anunță primele cazuri de contaminare

  • 27 Februarie 2020 09:48
Coronavirus - Danemarca și Estonia anunță primele cazuri de contaminare

Danemarca și Estonia au anunțat joi primele cazuri de contaminare cu noul coronavirus, potrivit AFP și Reuters, preluat de Agerpres.

Danemarca a anunțat un prim caz de contaminare cu noul coronavirus la un bărbat care s-a întors din nordul Italiei și care se află într-o stare relativ bună.

"Bărbatul, care a revenit pe 24 februarie dintr-o excursie la schi în Lombardia împreună cu soția și fiul său, prezenta în special tuse și febră (...) bărbatul a fost testat pozitiv, dar rezultatele testelor soției și fiului au fost negative", a precizat într-un comunicat Agenția de sănătate publică.

Starea sa este relativ bună și a revenit la domiciliu, unde se află în carantină împreună cu familia, ținând legătura în fiecare zi cu spitalul din Roskilde, la est de Copenhaga.

Potrivit postului public de televiziune TV2, este vorba despre unul dintre angajații săi.

Autoritățile sanitare naționale, care nu prevăd pentru moment instituirea unor măsuri de control a călătorilor la intrarea în țară, a declarat marți că ''probabilitatea unor cazuri importate în Danemarca a crescut (...), dar că riscul de infecție (trebuie) considerat în continuare scăzut''.

Persoanele care se întorc din China, din anumite regiuni din Italia (Emilia-Romagna, Lombardia, Piemont și Veneto), din Iran, din Coreea de Sud, Japonia, Hong Kong, Singapore și prezintă simptome ale contaminării cu acest virus sunt îndemnate să contacteze unitățile medicale de care aparțin, fiind îndrumați apoi către un serviciu care îi va putea prelua și testa.

Șase spitale din această țară cu 5,8 milioane de locuitori au fost desemnate de autoritățile sanitare capabile să primească persoane contaminate cu coronavirus.

Compania daneză din domeniul transportului maritim Maersk a anunțat că toți angajații care se întorc din nordul Italiei (Emilia-Romagna, Lombardia, Piemont, Trentino-Tirolul de Sud și Veneto) și Coreea de Sud vor trebui să lucreze de acasă timp de două săptămâni după revenirea în țară pentru minimizarea riscului de contaminare.

Estonia a confirmat primul caz de contaminare cu coronavirus la un bărbat care s-a întors din Iran au relatat joi agențiile de presă ruse TASS și Interfax, citând autorități estoniene din domeniul sanitar.

"Este vorba despre un cetățean cu rezidență permanentă în Estonia, care nu are cetățenie estoniană", potrivit Interfax, care îl citează pe ministrul estonian al Afacerilor Sociale, Tanel Kiik.

"Potrivit informațiilor pe care le dețin, acesta este cetățean iranian", conform unei declarații făcute de Kiik pentru televiziunea estoniană și citată de Interfax.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău