Epava dezintegrată a avionului care dispăruse de pe radar în Orientul Îndepărtat a fost descoperită într-o zonă greu accesibilă

  • 23 Septembrie 2021 14:15
Epava dezintegrată a avionului care dispăruse de pe radar în Orientul Îndepărtat a fost descoperită într-o zonă greu accesibilă

Cele șase persoane aflate la bordul avionului militar Antonov An-26 au murit după ce aeronava s-a prăbușit în Extremul Orient rus, relatează Reuters. Aeronava, un model foarte vechi, dispăruse de pe radar, miercuri, în regiunea Habarovsk, transmite DIGI24.ro.

Potrivit sursei citate, avionul, despre care agenția TASS a scris că aparținea unei companii care efectua verificări tehnice la aeroporturi din Rusia, era un model vechi de 42 de ani. Miercuri, aeronava a dispărut de pe radar în timp ce se afla deasupra regiunii Habarovsk.

Autoritățile ruse au anunțat, joi, că au descoperit epava avionului într-un spațiu greu accesibil dintr-o zonă cu teren foarte accidentat. O echipă de salvare a escaladat o zonă extrem de greu de străbătut vreme de mai mult de cinci ore pentru a ajunge la epavă.

Din păcate, nu avem supraviețuitori ai accidentului”, a anunțat ministerul rus pentru servicii de urgență.

Standardele de siguranță în aviația rusă s-au mai îmbunătățit în ultimii ani, însă accidentele continuă să fie frecvente, mai ales în condițiile în care aeronavele folosite sunt foarte vechi și călătoresc în zone extrem de izolate.

În iulie, 28 de oameni aflați la bordul unui alt avion Antonov An-26 au murit după ce aeronava s-a prăbușit în Kamceatka, tot în Orientul Îndepărtat al Rusiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău