Enigmă în Argentina: 57 de marinari contaminați după 35 de zile pe mare. Cazul pune problema celei mai lungi incubații a virusului

  • 14 Iulie 2020 08:27
Enigmă în Argentina: 57 de marinari contaminați după 35 de zile pe mare. Cazul pune problema celei mai lungi incubații a virusului

Argentina încearcă să rezolve ceea ce pare a fi o enigmă: 57 de marinari au fost contaminați cu noul coronavirus după ce au petrecut 35 de zile pe mare, iar întregul echipaj a fost testat negativ înainte de a pleca, notează AFP, preluat de Digi24.ro

Vasul de pescuit Etchizen Maru a revenit în port după ce unii dintre pasagerii săi au prezentat simptome tipice de COVID-19, a anunțat Ministerul Sănătății al provinciei argentiniene Tierra del Fuego (sud), indicând că 57 de marinari, din totalul de 61 de membri ai echipajului, au fost diagnosticați pozitiv la coronavirus după ce au fost supuși unui nou test.

Or, membrii echipajului au efectuat o carantină obligatorie de 14 zile într-un hotel din Ushuaia (sud) și înainte de aceasta fuseseră supuși unor prelevări ale căror rezultate s-au arătat negative, potrivit unui comunicat al ministerului, scrie Agerpres.

Doi dintre aceștia au fost testați negativ, iar alți doi așteaptă rezultatul testului, a precizat Comitetul pentru operațiuni de urgență al provinciei.

Doi marinari au fost internați în spital, în timp ce restul au putut rămâne la bord.

"Este dificil să stabilim modul în care acest echipaj a fost contaminat, știind că, timp de 35 de zile nu au avut niciun contact cu uscatul și că alimentarea s-a făcut la ieșirea din portul Ushuaia", a explicat Alejandra Alfaro, director al serviciilor de sănătate din Tierra del Fuego.

O echipă studiază "cronologia simptomelor în rândul echipajului pentru a stabili cronologia contaminărilor", a adăugat ea

După cum a afirmat șeful serviciului de boli infecțioase de la Spitalul regional Ushuaia, Leandro Ballatore, este vorba despre un "caz care scapă oricăror descrieri din publicațiile de specialitate, pentru că o perioadă de incubație atât de lungă nu a fost descrisă nicăieri".

"Încă nu putem explica cum au apărut simptomele. Este ceva frapant, dar am stabilit cinci ipoteze pe care trebuie să le terminăm de evaluat înainte de a stabili ce s-a întâmplat", a insistat expertul în boli infecțioase și membru în Comitetul operațional de urgență al provinciei.

Echipajul a fost plasat în izolare la bordul vasului, ancorat în portul Ushuaia.

Argentina a depășit duminică pragul de 100.000 de cazuri, iar numărul morților se ridică la 1.859. Majoritatea covârșitoare a contaminărilor a avut loc în regiunea Buenos Aires.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău