Energocom va procura până la sfârșitul anului 2024 cea mai mare parte din necesarul de energie electrică de la MGRES. Costul energiei rămâne același

  • 25 Octombrie 2023 12:11
Energocom va procura până la sfârșitul anului 2024 cea mai mare parte din necesarul de energie electrică de la MGRES. Costul energiei rămâne același

SA Energocom a prelungit contractul de achiziție a energiei electrice cu Centrala termoelectrică Moldovenească din regiunea transnistreană (MGRES), până la sfârșitul anului 2024, anunță Ministerul Energiei.

Costul energiei rămâne același ca și pe parcursul ultimelor luni, constituind 66 USD/MWh.

Conform graficului agreat de părți, în luna noiembrie MGRES va livra malului drept al râului Nistru circa 257 mii MWh, ce constituie peste 90% din necesar, exceptând centralele de termoficare din Chișinău și Bălți și cele din surse regenerabile. În orele de vârf, la necesitate, suplimentar vor fi contractate volume de energie electrică de la producători din Ucraina și România, precum și de pe bursa română OPCOM.

În lunile de iarnă, odată cu pornirea CET-urilor care produc și energie electrică, volumul de energie electrică achiziționat de la MGRES va scădea spre 230-250 mii MWh, ceea ce ca pondere va constitui aproximativ 65% din necesarul malului drept al râului Nistru.

Contractul cu MGRES permite consumatorilor din dreapta Nistrului să aibă tarife accesibile în comparație cu alte țări din regiune.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău