Energocom a rezervat o parte din energia electrică care va fi produsă în luna octombrie de Nuclearelectrica România

  • 18 Septembrie 12:37
Energocom a rezervat o parte din energia electrică care va fi produsă în luna octombrie de Nuclearelectrica România

În premieră pentru interconexiunea sistemelor electroenergetice ale Republicii Moldova și România, SA „Energocom” a rezervat o parte din capacitatea lunară pentru luna octombrie a.c., în vederea achiziționării energiei electrice de la Nuclearelectrica, din România.

Așadar, începând cu luna octombrie, Energocom va cumpăra 10 MW bandă (intervalul de 24/24 de ore), iar în lunile următoare această cantitate va putea crește în funcție de necesitățile interne. Prețul energiei de la Nuclearelectrica este plafonat, printr-o ordonanță de urgență, la 400 RON.

Această procedură a presupus depunerea unei garanții bancare și participarea la o licitație organizată de operatorul sistemului de transport al României, Transelectrica, în urma căruia SA Energocom a fost declarată câștigătoare.

Astfel, rezervarea pentru prima dată a capacității lunare are loc respectând regulamentele UE, procedeu similar utilizat și în cazul procedurilor de alocare a capacităților zilnice odată cu sincronizarea Republicii Moldova la sistemul european continental ENTSO-E, în martie 2022”, comunică Energocom. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:7,72 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău