Energocom a prezentat calculele privind necesitățile de energie electrică pentru luna august

  • 30 Iulie 11:03
Energocom a prezentat calculele privind necesitățile de energie electrică pentru luna august

Energocom a prezentat astăzi calculele privind necesitățile de energie electrică pentru luna august. Astfel, compania va achiziționa luna viitoare 343 271 MWh pentru consumul malului drept al râului Nistru, din care 313 538 MWh (sau circa 85%) de la Centrala termoelectrică Moldovenească din regiunea transnistreană, informează MOLDPRES.

Conform prognozei, circa 29 733 MWh (sau 8%) vor fi procurați de pe bursa română OPCOM, în special în orele de vârf.

„Se estimează că producția centralelor electrice de termoficare de la Chișinău și Bălți și a centralelor de energie regenerabilă va constitui în total 25 795 MWh sau 7%”, a anunțat Energocom.

În luna iulie, conform prognozelor prezentate de Energocom, necesarul consumatorilor de pe malul drept al Nistrului a fost estimat la nivel de 364 810 MWh.

La mijlocul lunii curente, Energocom anunța că temperaturile extreme care au cuprins țara noastră au dus la o cerere sporită de energie electrică pe piața internă, fenomen vizibil în orele de vârf și în cele de noapte, când erau conectate aparatele de aer condiționat pentru a răci încăperile. În aceste condiții, surplusul necesar de energie a fost achiziționat de către Energocom de pe bursa română OPCOM.

În octombrie 2023, SA Energocom a prelungit contractul de achiziție a energiei electrice cu Centrala termoelectrică moldovenească din regiunea transnistreană până la sfârșitul anului 2024, costul energiei constituind 66 dolari/MWh.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:3,6 m/s
Thu
18
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Arhivă Radio Chișinău