Energocom a anunțat prețul gazelor naturale în luna aprilie

  • 05 Aprilie 17:44
Energocom a anunțat prețul gazelor naturale în luna aprilie

SA Energocom a finalizat procedura de achiziție a gazelor necesare pentru luna aprilie, conform Dispozițiilor Comisiei pentru Situații Excepționale și solicitării SA Moldovagaz, informează MOLDPRES.

Potrivit SA Energocom, la licitația organizată ieri au fost procurate peste 30 de milioane de metri cubi, la prețul sub cel oferit de Gazprom pentru SA Moldovagaz.

Pe lângă gazele respective și gazele naturale comprimate (LNG) procurate în regim de testare în primele două zile din aprilie, restul necesarului de consum pentru luna în curs va fi acoperit de SA Energocom din stocurile create la începutul sezonului rece 2023-2024.

„Prețul foarte bun la care am făcut achiziții în ultimele zile ne va permite să reducem prețul de vânzare a gazelor către SA Moldovagaz. Sperăm ca în timpul apropiat să avem parte de o conjunctură de prețuri la fel de favorabile pe piață”, a declarat directorul interimar al SA Energocom, Victor Bînzari.

Conform Dispoziției CSE din 27 decembrie 2023, în perioada ianuarie – aprilie 2024, SA Energocom vinde gaze naturale către SA Moldovagaz la preț de 550 euro/1000 m3.

În urma licitației din 4 aprilie curent, Agenția Proprietății Publice, în calitate de acționar unic, și Consiliul SA Energocom au agreat, pentru luna aprilie, scăderea prețului respectiv la 450 euro/ 1000 m3.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
16
Sun
17
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău