Energie nucleară: Germania va prelungi funcționarea ultimelor sale trei centrale, spune Scholz

  • 18 Octombrie 2022 09:48
Energie nucleară: Germania va prelungi funcționarea ultimelor sale trei centrale, spune Scholz

Germania va prelungi funcționarea ultimelor sale trei centrale nucleare până cel puțin în aprilie 2023, a anunțat luni cancelarul Olaf Scholz, pe fondul crizei energetice mondiale, potrivit AFP.

„Va fi creată baza legală pentru a permite funcționarea centralelor nucleare Isar 2, Neckarwestheim 2 și Emsland dincolo de 31 decembrie 2022 și până la 15 aprilie 2023", se arată într-o scrisoare a cancelarului către guvern, pe care AFP a putut să o vadă.

 Anterior, guvernul anunțase doar că două dintre cele trei centrale vor fi menținute dincolo de sfârșitul anului 2022.

Cea mai mare economie a Europei încearcă să își reducă dependența de importurile de energie din Rusia, în urma războiului din Ucraina.

Soarta centralei Emsland din nordul Germaniei a provocat fricțiuni în cadrul guvernului de coaliție al lui Scholz, în special între Verzii antinucleari și liberalii din FDP.

Dar cancelarul a decis în cele din urmă, fără a se ajunge la un consens, transmite hotnews.ro.

Germania își propusese inițial să renunțe treptat la energia nucleară până la sfârșitul anului 2022, dar războiul din Ucraina i-a dat peste cap planurile.

De asemenea, guvernul german a decis să prelungească funcționarea mai multor centrale electrice pe bază de cărbune până în primăvara anului 2024, chiar dacă și-a stabilit ca obiectiv eliminarea treptată a cărbunelui până în 2030.

Activista suedeză Greta Thunberg a declarat într-un interviu recent la televiziunea germană că ar fi mai bine să se continue să se folosească centralele nucleare existente în Germania decât să se treacă la cărbune.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău