Energie electrică mai scumpă. RED Union Fenosa a finalizat procesul privind încheierea unui contract de livrare a acesteia

  • 15 Martie 2019 12:29
Energie electrică mai scumpă. RED Union Fenosa a finalizat procesul privind încheierea unui contract de livrare a acesteia

La 14 martie curent, „Red Union Fenosa” a finalizat procesul de contractare privind achiziționarea energiei electrice pentru perioada 1 aprilie curent - 31 martie 2020.

„La etapa finală de adjudecare, doi potențiali furnizori, CERS Moldovenească și ПАО „ДТЭК Павлоградуголь” s-au retras din concurs prezentând ofertele lor către „Energocom”, ultimul participând nemijlocit la ședința de adjudecare a ofertei. În urma negocierilor purtate, oferta inițială, prezentată de către „Energocom”, a fost îmbunătățită”, se precizează într-un comunicat al companiei. 

Prețul mediu de procurare a energiei electrice va fi, începând cu 1 aprilie curent, de 54,2 USD/MWh, ceea ce reprezintă o creștere cu 2% față de prețul actual de procurare a energiei electrice. Volumul de energie necesară întreprinderii de distribuție va fi asigurat de către S.A. Energocom în proporție de 85% de la CERS Moldovenească („Молдавская ГРЭС”) la prețul de 52,4 USD/MWh și 15% de la ПАО „ДТЭК Павлоградуголь” la prețul de 64,4 USD/MWh. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora exactă, Știri
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău