Energia solară ar putea deveni principala sursă de producere a electricității în România, în 2030

  • 13 Decembrie 2021 17:27
Energia solară ar putea deveni principala sursă de producere a electricității în România, în 2030

Energia produsă din panouri fotovoltaice ar putea deveni cea mai importantă sursă de producere a electricității în România, în anul 2030, au afirmat, luni, reprezentanții acestei industrii, într-o conferință de profil, scrie Agerpres.

"Potențialul solar în România este unul dintre cele mai mari din Europa. Energia solară este așteptată să fie cea mai importantă sursă de producere a energiei în anul 2030. Având în vedere dezvoltarea pe care o vedem, ne așteptăm ca România să-și atingă în anul 2026 țintele pentru 2030", a precizat Walburga Hemetsberger, CEO SolarPower Europe, prezentă la conferința online "RESInvest - dezvoltarea lanțurilor valorice ale energiei curate".

Ea a arătat că energia solară este cea mai competitivă din punct de vedere al costurilor.

La rândul său, Mihai Bălan, directorul executiv al Romanian Photovoltaic Industry Association (RPIA), a întărit această idee.

"Ne așteptăm ca solarul să devină principala sursă de producere a energiei în 2030. Ne așteptăm să fie instalată o capacitate în jur de 6-7-8, chiar 9 GW de energie solară în România", a susținut Bălan.

El a adăugat că potențialul României este de a deveni a șasea piață în ceea ce privește numărul de locuri de muncă.

"Estimăm în scenariul optimist că vor fi create 54.000 de locuri de muncă în România, în sectorul solar, iar în scenariul pesimist-moderat 25.000 de locuri de muncă", a mai spus reprezentantul industriei solare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău