Empire State Building din New York își redeschide observatorul cu o vedere de 360 de grade

  • 12 Octombrie 2019 14:00
 Empire State Building din New York își redeschide observatorul cu o vedere de 360 de grade

Empire State Building, istoricul zgârie-nori din New York, își redeschide sâmbătă observatorul de la etajul 102 după renovări care au durat zece luni și care permite acum o vedere de 360 de grade de pe acoperișul celebrei clădiri, relatează AFP, preluat de AGERPRES.

Renovarea acestei platforme face parte din cea de-a treia fază a unui proiect ce cuprinde patru etape, care a fost demarat în urmă cu patru ani și care se ridică la un cost total de 165 milioane de dolari.

Primele două faze vor permite ameliorarea calității vizitării istoricei clădiri și reducerea pe cât posibil a cozilor de așteptare care se întind de obicei în exterior.

Empire State Realty Trust, proprietar al clădirii, a creat astfel o intrare dedicată vizitatorilor observatorului, care intrau pe aceeași cale de acces cu cea a angajaților.

A doua fază a fost dedicată unui mic muzeu deschis la primul etaj, situat pe drumul de acces spre ascensoare, ceea ce permite dispersarea vizitatorilor și reducerea cozilor.

A treia fază a debutat în ianuarie, prin închiderea observatorului de la etajul 102, situat la o înălțime de 351 de metri, pentru lucrări de renovare care au durat mai multe luni și care se redeschide sâmbătă.

Pereții de peste 1,10 metri înălțime, care blocau o parte din vedere în jurul observatorului, au fost înlocuiți cu panouri din sticlă securizată.

O altă noutate: ascensorul, care cuprinde de asemenea pereți din sticlă, oferă acum o mai bună vizibilitate vizitatorului. Transparența liftului oferă astfel posibilitatea unei vederi de 360°, indiferent de locul în care este amplasat vizitatorul.

Biletul de acces la etajul 102 va costa 58 de dolari, față de 38 de dolari cât era accesul la observatorul de la etajul 86 ce permitea ieșirea în afara clădiri.

Cea de-a patra etapă este dedicată deschiderii, până la sfârșitul anului, a unui observator suplimentar la etajul 80 ce va permite turiștilor să-și creeze propriul traseu prin New York, având la picioare orașul.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău