Emmanuel Macron și premierul indian au convenit să lucreze împreună pentru „încetarea conflictului” în Ucraina

  • 17 August 2022 18:10
Emmanuel Macron și premierul indian au convenit să lucreze împreună pentru „încetarea conflictului” în Ucraina

Președintele francez Emmanuel Macron și premierul indian Narendra Modi au convenit marți să „lucreze împreună pentru încetarea conflictului” în Ucraina, a anunțat Palatul Elysee într-un comunicat, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Cei doi lideri au discutat în cadrul unei convorbiri telefonice despre „războiul dus de Rusia în Ucraina și consecințele sale destabilizatoare pentru restul lumii”, potrivit președinției franceze.

Emmanuel Macron, care l-a primit pe premierul indian în mai la Paris, a subliniat „hotărârea Franței de a-și continua sprijinul pentru Ucraina”.

India s-a abținut să condamne în mod deschis invazia rusă a Ucrainei și să se alăture voturilor în acest sens la ONU. În iunie, însă, a cosemnat o declarație G7 prin care se angaja să „respecte integritatea teritorială și suveranitatea altor state”.

Confruntat cu criza alimentară cauzată de conflictul din Ucraina, președintele francez a reafirmat „importanța unei acțiuni coordonate a comunității internaționale”.

Președintele Macron și prim-ministrul Modi au discutat și despre relațiile bilaterale dintre cele două țări, a căror „dinamică pozitivă continuă”. Emmanuel Macron a salutat anunțurile făcute de India cu privire la o nouă contribuție determinată la nivel național și a insistat asupra sprijinului deplin al Franței pentru a consolida ambiția Indiei în domeniul climei.

De asemenea, cei doi lideri au discutat despre „provocările din spațiul indo-pacific, precum și despre situația din Sri Lanka”. India este preocupată de influența tot mai mare a Chinei în Sri Lanka.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău