Emmanuel Macron și Paolo Gentiloni vor să lucreze la o ”relansare” a Europei

  • 22 Mai 2017 08:57
Emmanuel Macron și Paolo Gentiloni vor să lucreze la o ”relansare” a Europei

Președintele francez, Emmanuel Macron, și șeful guvernului italian, Paolo Gentiloni, au afirmat ieri, la Paris, voința lor de a lucra împreună la o "relansare" a Europei, liderul de la Paris pledând pentru o "capacitate bugetară comună" iar oaspetele său pentru "o Uniune fiscală și bancară", transmite Agerpres.

Recenta alegere a lui Emmanuel Macron generează "o speranță și o încredere în Europa", a declarat Gentiloni, în curtea Palatului Elysee, alături de șeful statului francez, înainte de o cină de lucru. Potrivit premierului italian, una dintre priorități este de a lucra pentru a merge "spre o uniune fiscală și bancară".

Emmanuel Macron, care deja de la alegerea sa ca președinte, pe 7 mai, s-a întâlnit cu cancelarul german, Angela Merkel, și cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, și-a exprimat voința de a lucra la "o adevărată relansare a perspectivelor europene".

Acest dineu de lucru a fost organizat cu câteva zile înainte de summit-ul G7 al șefilor de stat și de guvern (SUA, Japonia, Germania, Franța, Marea Britanie, Italia și Canada), care va avea loc, pe 26 și 27 mai, la Taormina, în Sicilia, sudul Italiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău