Emmanuel Macron se va adresa pentru prima dată Parlamentului European pentru a-și prezenta proiectul de reformă profundă a UE

  • 17 Aprilie 2018 08:45
Emmanuel Macron se va adresa pentru prima dată Parlamentului European pentru a-și prezenta proiectul de reformă profundă a UE

Președintele Franței, Emmanuel Macron, se va adresa, astăzi, 17 aprilie, pentru prima dată, Parlamentului European, reunit în ședință plenară, la Strasbourg, pentru a-și prezenta proiectul de reformă profundă a Uniunii Europene.

Potrivit unui comunicat al biroului de presă de la Elysée, Macron va insista pe nevoia de "acțiune urgentă, în contextul dificil care există atât în interiorul Uniunii, dar și din exterior.

Aceste dificultăți sunt legate, în interior, în primul rând, de rezultatele recentelor alegeri din Italia și Ungaria, câștigate de partide naționaliste, populiste și euro-sceptice, iar în exterior, de războiul din Siria, de politica imprevizibilă a președintelui american Donald Trump și de relațiile reci ale președintelui rus, Vladimir Putin, cu Uniunea Europeană.

După cum transmite Agenția France Presse, Emmanuel Macron se va deplasa, după-amiază, la Epinal, în estul țării, pentru a lansa „consultările europene cu cetățenii", prima dezbatere dintr-o serie consacrată refomei Uniunii. Iar mâine, președintele Franței va face o vizită la Berlin, unde va discuta cu cancelarul Angela Merkel despre viitorul zonei euro, relatează RRA.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău