Emmanuel Macron: Rusia, SUA și Europa trebuie să coopereze în mod eficient în situația din Afganistan

  • 17 August 2021 08:26
Emmanuel Macron: Rusia, SUA și Europa trebuie să coopereze în mod eficient în situația din Afganistan

Președintele francez, Emmanuel Macron, a declarat că Franța este pregătită să contribuie activ la cooperarea dintre Rusia, Statele Unite și UE în ce privește soluționarea situației din Afganistan, inclusiv prin intermediul Consiliului de Securitate al ONU, scrie Rador.

Revenirea la stabilitate ar trebui să aibă loc prin intermediul unei activități politice și diplomatice active în cadrul Consiliului de Securitate al ONU. Afganistanul nu ar trebui să redevină o bază a terorismului, cum a fost în trecut. Aceasta este o condiție pentru pacea și stabilitatea mondială, în fața unui inamic comun, terorismul, și în fața celor care îl susțin”, a afirmat Macron, luni seară, într-un discurs televizat rostit de la reședința de vară din Fort de Brégançon, din sudul Franței, citat de Agenția de presă TASS.

El a menționat că, în acest sens, este necesar să se întreprindă absolut totul pentru ca Rusia, Statele Unite și Europa să poată coopera în mod eficient, pentru că interesele acestor țări coincid. Ministrul rus de externe, Sergei Lavrov, a examinat situația din Afganistan cu secretarul de stat american, Antony Blinken.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău