Emmanuel Macron, mesaj în limba română pe Facebook. „Dragă Maia, eforturile curajoase și ambițioase pe care le depuneți în Rep. Moldova, le faceți pentru țara dumneavoastră, dar și pentru Europa”

  • 22 Noiembrie 2022 09:50
Emmanuel Macron, mesaj în limba română pe Facebook. „Dragă Maia, eforturile curajoase și ambițioase pe care le depuneți în Rep. Moldova, le faceți pentru țara dumneavoastră, dar și pentru Europa”

”Dragă Maia, eforturile curajoase și ambițioase pe care le depuneți în Moldova, le faceți pentru țara dumneavoastră, dar și pentru Europa. Puteți conta pe susținerea Franței”, a scris marți pe contul său oficial de Facebook președintele francez Emmanuel Macron într-un mesaj adresat președintei Republicii Moldova.

Mesajul vine după ce Parisul a găzduit luni cea de-a treia reuniune a Platformei de Sprijin pentru Moldova, un eveniment co-organizat de România, Franța și Germania.

Cu ocazia conferinței, cele trei țări au anunțat noi runde de sprijin financiar pentru Moldova, grav afectată de efectele socio-economice ale invaziei ruse în Ucraina.

România a anunțat, prin vocea ministrului Bogdan Aurescu, sprijinul bugetar direct în valoare de 10 milioane de euro transferat în luna octombrie, livrările rapide de curent electric după ce furnizarea din Ucraina și Transnistria a încetat, precum și finanțarea prin Acordul de asistență nerambursabilă în valoare de 100 milioane de euro, a unor proiecte în domenii strategice precum educația și îmbunătățirea serviciilor de utilitate publică. Ministrul român de Externe a mai anunțat și furnizarea a 130.000 de metri cubi de lemne de foc la solicitarea Republicii Moldova, întrucât multe gospodării din Republica Moldova au nevoie de lemne pentru încălzire, la iarnă.

Tot luni, președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat într-un discurs susținut în cadrul celei de-a treia ediții a Platformei de sprijin pentru Republica Moldova, un ajutor internațional suplimentar în valoare de peste 100 de milioane de euro, pentru gestionarea crizei energetice și a refugiaților.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău