Emmanuel Macron, discuție telefonică cu Maia Sandu: Franța sprijină deplin aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană

  • 10 Decembrie 2023 09:35
Emmanuel Macron, discuție telefonică cu Maia Sandu: Franța sprijină deplin aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o discuție telefonică cu Președintele Franței, Emmanuel Macron, axată pe relația bilaterală și procesul de aderare a Moldovei la Uniunea Europeană, arată un comunicat al Președinției Republicii Moldova.

Șefa statului a accentuat angajamentul ferm al țării noastre pentru realizarea reformelor necesare în vederea îndeplinirii criteriilor de aderare.

Președinta a exprimat speranța că Franța va juca în continuare un rol activ în susținerea Moldovei în acest demers.

Interlocutorii, de asemenea, au vorbit despre situația de securitate din regiune și despre cooperarea bilaterală și sprijinul Franței în procesul de modernizare a Moldovei, inclusiv în domeniile apărării, reformei justiției, dezvoltării economice și în altele

La rândul lui, Macron i-a transmis “deplinul său sprijin” pentru integrarea europeană președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, potrivit unui comunicat de presă difuzat de Palatul Elysee, relatează Agerpres.

“Șeful statului a lăudat, înainte de toate, numeroasele progrese ale Republicii Moldova în reforma sistemului judiciar, a sistemului economic și a luptei împotriva corupției”, se arată menționează în comunicat.

Macron s-a declarat, de asemenea, “pe deplin dispus” să consolideze “cooperarea administrativă” între cele două țări, punând “experți detașați la dispoziția Republicii Moldova pentru a ajuta la impulsionarea reformelor în curs”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,06 m/s
Mon
7
Tue
8
Wed
5
Thu
2
Fri
2
Arhivă Radio Chișinău