Emmanuel Macron a discutat la Roma cu premierul italian

  • 12 Ianuarie 2018 08:49
Emmanuel Macron a discutat la Roma cu premierul italian

Președintele francez, Emmanuel Macron, a discutat joi, 11 ianuarie, la Roma cu premierul italian, Paolo Gentiloni. Cei doi lideri au afirmat că lucrează la un tratat, care urmează să fie concretizat în curând, într-un summit franco-italian.

Cei doi lideri, au mai vorbit  despre cooperarea economică foarte importantă dintre cele două state, despre investițiile și schimburile comerciale, de peste 80 de miliarde de euro, și au stabilit crearea unui tratat între Roma și Paris care ar putea reprezenta o contribuție și pentru viitorul Uniunii Europene.

O altă temă dezbătută de cei doi lideri, tema abordată în special de jurnaliști în conferința de presă, este cea a migrației. În acest sens, Franța se angajează să pună la punct reformele cu partenerii europeni, în condițiile în care în prezent, potrivit premierului Paolo Gentiloni, acest sistem are unele lipsuri.

Liderul de la Roma este convins astfel că cele două țări vor reuși să pună la punct aceste structuri de primire și de azil. În vreme ce președintele Emmanuel Macron a asigurat că Franța nu este închisă față de refugiați, Paolo Gentiloni a mai promis că fluxurile de migranți vor fi gestionate împreună cum trebuie de acum înainte.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Nori împrăștiați
Umiditate:84 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău