Emmanuel Macron a câștigat alegerile prezidențiale din Franța

  • 08 Mai 2017 08:29
Emmanuel Macron a câștigat alegerile prezidențiale din Franța

Emmanuel Macron, de centru, a câștigat alegerile prezidențiale din Franța cu peste 66% din voturile valabil exprimate, față de aproape 34% cât ar avea contracandidata sa Marile Le Pen, de extremă dreapta.

Un număr record de buletine, 11,5%, au fost introduse în urne fără a fi ștampilate sau invalidate, în timp ce peste 25% din alegătorii înregistrați nu s-au prezentat la vot.

La doar 39 de ani, Emanuel Macron devine cel mai tânăr președinte al Franței. În discursul adresat de acesta atât francezilor cât și partenerilor săi internaționali, proaspătul președinte francez nu a ezitat să își asume responsabilități. El a declarat că va apăra Europa și să refacă relațiile între popoarele care o formează. El a  mai promis că Franța se va implica în păstrarea păcii, a echilibrului puterilor, a respectării angajamentelor internaționale în materie de protecția mediului și combaterea schimbărilor climatice. Franța va fi în primele rânduri în lupta împotriva terorismului, oricât ar dura ea, a declarat noul președinte ales.

Marine Le Pen, și-a recunoscut înfrângerea și a promis o opoziție dură.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău