Emisarul special al OMS a recunoscut că originea virusului care a provocat pandemia de COVID-19 este greu de găsit

  • 30 Martie 2021 11:28
Emisarul special al OMS a recunoscut că originea virusului care a provocat pandemia de COVID-19 este greu de găsit

Emisarul special pentru coronavirus al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), David Nabarro, a recunoscut marți că originea virusului care a provocat pandemia de COVID-19 este greu de găsit, dar că se lucrează cu câteva ipoteze, transmite EFE, potrivit Agerpres.

''Găsirea originii virusului, când încerci să explici de unde provine o boală, este notoriu grea'', a declarat Nabarro la postul Radio 4 al BBC. ''Nu cunoaștem originea exactă a HIV (virusul SIDA), nu cunoaștem originea exactă a virusului care provoacă Ebola și ne va lua mult timp până vom descoperi originea exactă a (virusului care provoacă) COVID-19'', a adăugat expertul OMS în ajunul publicării de către organizație a unui raport privind pandemia.

David Nabarro a adăugat că OMS lucrează cu mai multe ipoteze, dar că această muncă necesită timp.

Mult-așteptatul raport al misiunii care a anchetat în China originea SARS-CoV-2 va fi dat publicității marți, chiar dacă ''toate ipotezele continuă să fie pe masă'', a declarat luni directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Potrivit mass media care au avut acces la un proiect al raportului, OMS va afirma că teoria cea mai probabilă a originii pandemiei este transmiterea SARS-CoV-2 de la lilieci la oameni prin intermediul unui alt animal, în timp ce ipoteza conform căreia virusul ar fi ''scăpat'' dintr-un laborator este în viziunea OMS ''extrem de improbabilă''.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău