Emirul Qatarului a discutat cu Putin despre impactul conflictului din Ucraina asupra piețelor energetice

  • 13 Octombrie 2022 15:00
Emirul Qatarului a discutat cu Putin despre impactul conflictului din Ucraina asupra piețelor energetice

Emirul Qatarului, șeicul Tamim bin Hamad al-Thani, și președintele rus Vladimir Putin au discutat joi, în marja unui summit în capitala kazahă Astana, despre criza din Ucraina și impactul acesteia pe piețele energetice, a comunicat biroul emirului, transmite Reuters.

Șeicul Tamim bin Hamad al-Thani și Vladimir Putin au discutat de asemenea despre impactul conflictului asupra securității alimentare, precum și despre situațiile din Libia, Siria și negocierile cu privire la programul nuclear al Iranului, adaugă comunicatul.

Întâlnirea a fost menită să aplaneze tensiunile dintre Rusia și Qatar, care au crescut de la izbucnirea crizei din Ucraina în acest an, a indicat pentru Reuters o sursă familiarizată cu discuțiile.

Qatarul, un exportator major de gaz, a încercat să păstreze o poziție în mare parte neutră în conflict, dar unele gesturi ale emiratului, printre care criticile sale recente față de anexarea de către Rusia a unor teritorii ucrainene, au iritat Moscova, a menționat sursa.

Potrivit acesteia, Qatarul 'are nevoie de relații cordiale cu Rusia și cu alții în regiune' pentru a continua să joace un rol de mediator în conflict.

Într-o declarație anterioară din cursul zilei de joi, șeicul Tamim a afirmat că țara sa are relații puternice și istorice cu Rusia, a relatat Al-Jazzera, transmite Agerpres.

'Emirul Qatarului a subliniat sprijinul pentru toate eforturile internaționale și regionale de a găsi o soluție pașnică imediată la criza din Ucraina și a afirmat necesitatea respectării suveranității statelor', se mai spune în comunicatul biroului șeicului Tamim.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău