Emiratele Arabe Unite au impus interdicții transportatorilor aerieni din R.Moldova

  • 14 Februarie 2020 16:05
Emiratele Arabe Unite au impus interdicții transportatorilor aerieni din R.Moldova

Începând cu 1 februarie 2020, Emiratele Arabe Unite au suspendat activitatea a patru companii aeriene din Republica Moldova pentru o perioadă de șase luni, fiind impusă interdicția transportului de mărfuri.

Autoritatea Aeronautică Civilă precizează că a primit scrisoare de înștiințare pe 19 ianuarie și se declară angajată ferm în remedierea situației și eliminarea interdicției impuse, transmite IPN.

„În timpul auditului, s-a dovedit că suspendarea companiilor a fost rezultatul unei atitudini neglijente față de munca și inacțiunea conducerii anterioare, în perioada 2018-2019. Conform acestor încălcări ale îndatoririlor funcționale, Autoritatea Aeronautică Civilă din Republica Moldova va prezenta toate materialele și informațiile disponibile organelor competente pentru a efectua o anchetă și a determina gradul de vinovăție și răspundere a oficialilor autorizați din cadrul AAC”, se menționează într-un comunicat de presă emis de instituție.  

Autoritatea Aeronautică Civilă regretă conjunctura creată și prezintă scuzele de rigoare operatorilor aerieni și Autorităților Aeronautice din UAE pentru lipsa dialogului și a cooperării adecvate. Totodată, dă asigurări că sunt întreprinse o serie de măsuri pentru a remedia situația cât mai curând posibil. Pe 17 februarie, directorul Autorității Aeronautice Civile, Eugen Coștei, planifică o întrevedere cu omologul său din Emiratele Arabe Unite.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău