Embargoul rusesc i-a determinat pe fermierii turci din Antalya să-și mănânce roșiile, în semn de protest

  • 14 August 2017 23:25
Embargoul rusesc i-a determinat pe fermierii turci din Antalya să-și mănânce roșiile, în semn de protest

Organizațiile de fermieri din provincia turcă Antalya au protestat împotriva embargoului rusesc împotriva importului de tomate din Turcia, scrie Hurriyet Daily News.

În timpul unei conferințe de pres, trei reprezentanți ai organizațiilor de agricultori au declarat că se așteaptau la deschiderea pieței ruse pentru tomatele turcești  înainte de începerea noului sezon, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Ei au decarat că închiderea pieței ruse a fost o lovitură grea pentru sector, iar responsabilitatea pentru acest lucru o are și guvernul turc.

În plus, feemierii au respins acuzațiile că roșiile lor sunt tratate cu hormoni. Ei i-au invitat pe experți în Antalya, pentru a efectua o analiză privind nivelurile de hormoni.
Apoi, fermierii au mancat demonstrativ tomate pentru a demonstra calitatea înaltă a produselor.

Rusia a interzis importul de tomate turcești la finalul lui 2015, dupa ce Turcia a doborât un bombardier rusesc la granița cu Siria.

Relațiile dintre Ankara și Moscova au revenit la nivelul normal, astfel ca, pe 22 mai 2017, Rusia și Turcia au semnat o declarație comună privind ridicarea reciprocă a restricțiilor, exceptând călătoriile fără vize pentru cetățenii din Turcia și importul de tomate din Turcia.

Sursa: paginaderusia.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:5,66 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău