EMA va anunța până joi rezultatul analizei asupra eventualei legături între vaccinul AstraZeneca și tromboze

  • 06 Aprilie 2021 18:15
EMA va anunța până joi rezultatul analizei asupra eventualei legături între vaccinul AstraZeneca și tromboze

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunțat marți că în 7 sau 8 aprilie va fi prezentat rezultatul evaluării sale cu privire la eventuala legătură între vaccinul anti-COVID-19 produs de AstraZeneca și cazurile rare de coagulare a sângelui la pacienți imunizați cu acest ser, după ce au fost semnalate asemenea cazuri în mai multe țări, transmit AFP și Reuters, citate de Agerpres.

Comitetul de securitate al EMA va organiza o conferință de presă săptămâna aceasta pentru a informa publicul în legătură cu analiza cazurilor rare de coagulare a sângelui la persoanele care au fost vaccinate cu AstraZeneca împotriva COVID-19, a declarat marți o purtătoare de cuvânt a agenției europene.

Anunțul survine la câteva ore după ce un reprezentant EMA a menționat existența unei ''legături'' între vaccinul AstraZeneca și cazurile de tromboză observate după administrarea acestui vaccin, potrivit unui interviu publicat marți în cotidianul italian Il Messaggero.

Comitetul de securitate al EMA "nu a ajuns încă la o concluzie, iar analiza este în desfășurare", a declarat agenția cu sediul la Amsterdam, potrivit unui comunicat.

Marco Cavaleri, șeful strategiei de vaccinare din cadrul EMA, afirmase că ''este clar că există o legătură cu vaccinul''.

EMA a anunțat pe 18 martie că beneficiile vaccinului AstraZeneca continuă să depășească riscurile și că utilizarea acestuia rămâne sigură, după suspendarea vaccinărilor de către mai multe țări. Agenția a explicat, totuși, că există o posibilă legătură cu cazuri rare de formare a unor cheaguri de sânge și că va prezenta recomandări la ședința din această săptămână a comitetului său de securitate. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău