EMA nu recomandă vaccinul AstraZeneca pentru persoanele diagnosticate cu o afecțiune sangvină rară

  • 11 Iunie 2021 16:44
EMA nu recomandă vaccinul AstraZeneca pentru persoanele diagnosticate cu o afecțiune sangvină rară

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunțat vineri că nu recomandă utilizarea vaccinului anti-COVID-19 al companiei AstraZeneca pentru persoanele diagnosticate cu o afecțiune sangvină rară și că va analiza cazurile de inflamații cardiace semnalate după administrarea tuturor serurilor create împotriva noului coronavirus, informează Reuters, citat de AGERPRES.

Comitetul pentru siguranța vaccinurilor din cadrul EMA a anunțat într-un raport al său de evaluare că sindromul de permeabilitate capilară trebuie să fie adăugat în calitate de nou efect secundar în prospectul vaccinului AstraZeneca.

Acest sindrom este o afecțiune care face sângele să se scurgă din capilare în mușchi și cavitățile corporale, fiind caracterizată prin inflamarea zonei afectate și scăderea presiunii sangvine.

EMA a început să analizeze aceste cazuri în aprilie, iar noua sa recomandare de vineri se adaugă pe lista problemelor cu care se confruntă compania AstraZeneca, după ce imaginea vaccinului său a fost serios afectată în ultimele luni, inclusiv pentru o posibilă legătură cu riscul de apariție a unor rare cheaguri sangvine.

Luna trecută, EMA a decis să nu recomande administrarea celei de-a doua doze a vaccinului AstraZeneca la persoanele diagnosticate cu afecțiuni care cauzează cheaguri sangvine.

Totodată, EMA a anunțat că își va extinde procedura de evaluare a cazurilor de miocardită și pericardită semnalate după administrarea vaccinurilor anti-COVID-19 produse de AstraZeneca, Pfizer, Moderna și Johnson & Johnson.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău