EMA analizează datele privind administrarea unei a treia doze de vaccin Pfizer

  • 06 Septembrie 2021 19:59
EMA analizează datele privind administrarea unei a treia doze de vaccin Pfizer

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunțat luni că analizează datele privind o a treia doză de vaccin anti-COVID-19 produs de Pfizer/BioNTech, care urmează să fie administrată la șase luni după cea de-a doua doză la persoanele începând cu vârsta de 16 ani, relatează Reuters.

Cele două companii farmaceutice au depus o cerere la Agenția Europeană pentru Medicamente, care a declarat că va efectua o evaluare rapidă a datelor, cu un rezultat așteptat "în următoarele câteva săptămâni", scrie Agerpres.

Vineri, compania farmaceutică americană Moderna a declarat că a cerut EMA aprobarea condiționată pentru administrarea unei a treia doze de 50 de micrograme din vaccinul său anti-COVID-19.

Vaccinurile produse de Moderna și Pfizer se bazează pe noua tehnologie ARN mesager (ARNm).

Totodată, EMA a anunțat luni că evaluează datele privind utilizarea unei doze suplimentare de vaccin ARNm la persoanele cu sisteme imunitare slăbite. Rezultatul acestei analize va fi oferit în timp util, a mai spus agenția europeană.

Săptămâna trecută, Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor a declarat că nu este nevoie urgentă de o a treia doză de vaccin anti-COVID-19 la persoanele complet imunizate.

Cu toate acestea, Statele Unite se pregătesc să înceapă administrarea celei de-a treia doze după ce principalul expert american în boli infecțioase Anthony Fauci a declarat duminică că autoritățile ar urma să primească în curând aprobare de la Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Statele Unite pentru cea de-a treia doză de rapel cu vaccinul Pfizer.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
19
Thu
18
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău