EMA a lansat procedura de examinare a vaccinului spaniol anti-COVID produs de HIPRA

  • 29 Martie 2022 17:25
EMA a lansat procedura de examinare a vaccinului spaniol anti-COVID produs de HIPRA

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunțat marți că a lansat procedura de examinare a vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de compania spaniolă HIPRA și a indicat că acest ser pare să fie eficient împotriva variantei Omicron a noului coronavirus, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Rezultatele preliminare ne permit să credem că reacția imunitară indusă de vaccinul spaniol HIPRA ar putea fi eficientă împotriva SARS-CoV-2, inclusiv împotriva variantelor care sunt considerate îngrijorătoare, precum Omicron", a anunțat EMA într-un comunicat.

Această agenție europeană, al cărei sediu general se află la Amsterdam, nu a precizat însă durata de timp de care va avea nevoie pentru a finaliza procedura de examinare a primului vaccin spaniol dezvoltat împotriva COVID-19, denumit PHH-1V.

Conform legislației europene, HIPRA trebuie să obțină aprobare de la EMA înainte să poată să depună o cerere de autorizare pe piață a vaccinului său în cele 27 de țări din Uniunea Europeană.

PHH-1V are la bază tehnologia proteinelor recombinate, utilizată și de compania americană Novavax și de parteneriatul franco-britanic Sanofi-GSK.

PHH-1V este un vaccin "care pregătește corpul să se apere singur" împotriva COVID-19, au precizat reprezentanții EMA.

Serul spaniol combină două tipuri de proteine specifice utilizate de noul coronavirus pentru a pătrunde în celulele gazdă ale corpului uman.

Până în prezent, EMA a autorizat cinci vaccinuri anti-COVID-19 în Uniunea Europeană: vaccinurile cu ARN mesager produse de companiile americane Pfizer și Moderna, vaccinurile cu vector viral create de producătorul anglo-suedez AstraZeneca și concurentul său american Johnson&Johnson și vaccinul cu proteine recombinate dezvoltat de compania americană Novavax.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău