Elvețiana Mirjana Spoljaric Egger va deveni prima femeie la conducerea Comitetului Internațional al Crucii Roșii

  • 25 Noiembrie 2021 12:21
Elvețiana Mirjana Spoljaric Egger va deveni prima femeie la conducerea Comitetului Internațional al Crucii Roșii

Elvețiana Mirjana Spoljaric Egger va fi prima femeie care se va afla la conducerea Comitetului Internațional al Crucii Roșii, a anunțat joi CICR, una dintre cele mai prestigioase organizații de ajutor umanitar din lume, relatează AFP, citat de AGERPRES.

Mirjana Spoljaric Egger, care îl va înlocui pe Peter Maurer la 1 octombrie 2022, este în prezent directoare a Biroului regional pentru Europa și Comunitatea Statelor Independente al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Peter Maurer "a hotărât că își va părăsi postul în septembrie 2022 când se vor împlini 10 ani la conducerea" acestei organizații fondate de Henry Dunant, în 1863, la Geneva.

Mandatul președintelui CICR este de patru ani și poate fi reînnoit.

"Este o mare onoare și o mare responsabilitate să fiu aleasă președinte al unei organizații pe care o admir de mult pentru misiunea sa extraordinară în întreaga lume", a declarat elvețiana Spoljaric Egger, citată într-un comunicat.

Mirjana Spoljaric Egger, un diplomat cu experiență, a promis că va apăra valorile umanitare ale organizației și "va prezenta nevoile celor mai vulnerabili".

Ea a ocupat mai multe funcții în cadrul Ministerului elvețian al Afacerilor Externe la New York, precum și în cadrul Agenției ONU pentru refugiații palestinieni (UNRWA).

Ea este titulara unei diplome de master în filosofie, economie și drept internațional, obținută la Universitatea din Basel și Universitatea din Geneva.

Mirjana Spoljaric Egger este căsătorită și este mama a doi copii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:3,09 m/s
Wed
14
Thu
17
Fri
16
Sat
15
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău