Elveția și PNUD lansează un nou proiect care va contribui la sporirea implicării diasporei în dezvoltarea durabilă a comunităților de origine

  • 06 Iulie 2023 11:40
Elveția și PNUD lansează un nou proiect care va contribui la sporirea implicării diasporei în dezvoltarea durabilă a comunităților de origine

Elveția și PNUD lansează un nou proiect care va contribui la sporirea implicării diasporei în dezvoltarea durabilă a comunităților de origine. Inițiativa „Consolidarea coeziunii sociale prin participare incluzivă și cetățeni implicați” urmează să fie implementată în perioada 2023-2026, iar bugetul total al proiectului este de 1,4 milioane de dolari, transmite IPN.

Comunitățile locale vor primi sprijin în avansarea practicilor democratice și creșterea nivelului de participare publică. Proiectul va contribui și la abilitarea autorităților publice locale, a asociațiilor de băștinași și grupurilor de acțiune locală pentru a stimula implicarea acestora în inițiative de dezvoltare comunitară și sporire a coeziunii sociale.

„Toate aspectele ce țin de migrație sunt foarte importante pentru noi. Cancelaria de Stat își va consolida eforturile de cooperare cu partenerii și își va onora angajamentele prin promovarea unei guvernări incluzive, responsabile și receptive”, a declarat Adrian Băluțel, secretarul de stat al Guvernului.

Proiectul va continua să susțină Alianța Asociațiilor de Băștinași, platformă creată cu sprijinul Elveției și al PNUD, care consolidează peste 160 de grupuri de inițiativă și asociații de băștinași existente. „Forța Asociațiilor de Băștinași are un impact semnificativ în comunitățile noastre. Prin cooperarea cu PNUD și Elveția, sperăm să fortificăm și mai mult relațiile și sinergiile dintre diasporă, comunitățile locale și autoritățile naționale, contribuind astfel la dezvoltarea durabilă în baza principiilor bunei guvernări”, a declarat Anastasia Rusu, directoare executivă a Alianței Asociațiilor de Băștinași, citată într-un comunicat de presă al PNUD Moldova.

Proiectul „Consolidarea coeziunii sociale prin participare incluzivă și cetățeni implicați” face parte din faza a III-a a programului Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare „Valorificarea potențialului migrației în Moldova”, care include și intervenții complementare implementate de UNFPA și Biroul Relații cu Diaspora.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău