Elveția protestează față de amenințările Ambasadei Rusiei la adresa unuia din jurnaliștii săi

  • 20 Aprilie 2023 16:54
Elveția protestează față de amenințările Ambasadei Rusiei la adresa unuia din jurnaliștii săi

Ministerul de Externe al Confederației Elvețiene a calificat joi drept 'total inacceptabile' amenințările formulate cu o zi în urmă de Ambasada Rusiei la Berna la adresa jurnalistului Ivo Minjssen, de la cotidianul local NZZ, pentru reportajele sale despre războiul din Ucraina, relatează EFE.

'Îi reamintim ambasadorului Serghei Garmonin (șeful legației ruse de la Berna) că libertatea de informare și libertatea presei sunt protejate de Constituția federală', a declarat purtătorul de cuvânt al MAE elvețian, Nicolas Bideau, pe contul său de Twitter, scrie Agerpres.

Pe aceeași rețea de social media, ambasada rusă a amenințat miercuri că, pentru o parte din reportajele realizate în Ucraina, Minjssen ar fi fost pedepsit în Rusia cu amenzi, muncă silnică și pedepse cu închisoarea între doi și cinci ani.

MAE elvețian a subliniat că va transmite în mod oficial preocuparea sa față de aceste amenințări ambasadei Rusiei, care a criticat anterior unele media elvețiene, dar nu a formulat niciodată amenințări precum cele făcute de această dată, notează EFE.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:4,12 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău