Elveția oferă un program de granturi pentru proiecte privind viața sănătoasă în Republica Moldova

  • 23 Decembrie 2018 12:49
Elveția oferă un program de granturi pentru proiecte privind viața sănătoasă în Republica Moldova

Un program de finanțare sub formă de granturi mici poate fi accesat de consiliile teritoriale de sănătate publică în cadrul proiectului „Viață Sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile”.

Granturile sunt oferite pentru proiecte de schimbare de comportament și promovare a sănătății în localități. Suma maximă a unui grant este aproximativ 87 mii de lei, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Proiectului „Viață Sănătoasă”.

O condiție obligatorie este ca propunerile să se încadreze în obiectivele naționale stabilite cu accent pe necesitățile comunității respective. Acestea pot fi expediate până la finele lunii decembrie, anul curent, la adresa de e-mail: [email protected], sau depuse personal la sediul proiectului, str. Maria Cibotari 6, Chișinău. din cadrul autorităților publice

În cadrul proiectului „Viață Sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile” se oferă asistență personalului și structurilor antrenate în promovarea sănătății în zece raioane pilot ale proiectului.

Suport se oferă și în elaborarea profilurilor de sănătate la nivel de raion și identificarea factorilor care influențează sănătatea populației din comunitățile respective. În baza profilurilor de sănătate, consiliile locale de sănătate publică urmează să dezvolte planuri de acțiuni care vor contribui la reducerea sau chiar eliminarea factorilor de risc.

Proiectul, finanțat de Agenția elvețiană pentru dezvoltare și cooperare (SDC) și realizat  de Institutul elvețian de medicină tropicală și sănătate publică, își propune să contribuie la îmbunătățirea stării de sănătate și a bunăstării populației Republicii Moldova, în special în mediul rural, prin reducerea poverii bolilor netransmisibile.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
1
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:2,1 m/s
Fri
3
Sat
3
Sun
3
Mon
2
Tue
4

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău