Elveția mizează pe turismul sustenabil pentru a-i convinge pe vizitatori să revină

  • 19 Februarie 2021 15:44
Elveția mizează pe turismul sustenabil pentru a-i convinge pe vizitatori să revină

Elveția mizează pe turismul sustenabil pentru a-i convinge pe vizitatori să revină, după șocul provocat de pandemie, a anunțat vineri organismul de promovare turistică din Țara cantoanelor, care a dezvăluit o campanie destinată să pună în valoare atuurile acesteia, transmite AFP, preluat de Agerpres.

Cu traseele sale pentru drumeții, peisajele alpine și rețeaua sa de transport în comun care permite vizitarea fiecărui colțișor al țării, Elveția este un "campion necunoscut" al sustenabilității, a apreciat Martin Nydegger, directorul general al organismului de promovare turistică Suisse Tourisme, într-o conferință de presă.

Pentru a-i pune în valoare atuurile, Suisse Tourisme, un organism mandatat de Guvern pentru a promova Elveția ca destinație turistică, intenționează să lanseze o campanie de comunicare în dorința de a relansa cererea în acest sector afectat de criza sanitară.

Suisse Tourisme intenționează în primul rând să introducă o etichetă de sustenabilitate pentru care toți actorii din sectorul turistic, fie că este vorba de instalații de cablu, restaurante, atracții turistice sau cei care oferă locuri de cazare, sunt invitați să se înscrie.

Denumită 'Swistainable', o combinație între 'Swiss' (Elveția) și 'Sustainable' (durabil), această etichetă va permite clasificarea unităților în trei categorii, în funcție de gradul lor de sustenabilitate.

"Dacă am învățat ceva în cursul acestui an 2020 teribil este că trebuie să ne promovăm cu și mai multă încredere atuurile. Iar turismul sustenabil este fără îndoială unul dintre ele", a afirmat Martin Nydegger.

În 2020, înnoptările în structurile de cazare turistică din Elveția au scăzut cu 40% comparativ cu anul precedent, iar în cazul turiștilor străini scăderea a fost de ordinul a 66%.

În vara anului trecut, înnoptările turiștilor elvețieni, care au decis să își facă vacanțele la ei în țară, au ajutat la limitarea pierderilor. În sezonul estival, înnoptările turiștilor elvețieni au crescut cu 24%. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:3,09 m/s
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău