Elveția instituie de luni măsuri severe antiepidemice pentru limitarea numărului de infecții cu coronavirus

  • 03 Decembrie 2021 16:07
Elveția instituie de luni măsuri severe antiepidemice pentru limitarea numărului de infecții cu coronavirus

Elveția a anunțat vineri măsuri severe antiepidemice, în contextul în care guvernul depune mari eforturi pentru a limita creșterea numărului de infecții cu coronavirus și pe fondul depistării tulpinei Omicron în țară, scrie Rador.

Elveția va prelungi măsura obligativității privind purtarea măștilor de protecție și prezentării unui certificat pentru a se dovedi că o persoană este vaccinată sau s-a vindecat în urma infecției cu coronavirus, a anunțat guvernul. Măștile vor trebui purtate și la interior oriunde se aplică măsura obligativității prezentării unui certificat.

Autoritățile guvernamentale locale și-au consolidat mesajul privind încurajarea telemuncii, permițând în același timp accesul la evenimente și concerte numai pentru persoane care sunt vaccinate sau însănătoșite după boală. Măsurile anunțate vor intra în vigoare luni, 6 decembrie, și vor fi menținute până la 24 ianuarie. "Consiliul Federal apreciază în prezent situația ca fiind foarte critică.Apariția variantei Omicron reprezintă, de asemenea, noi provocări pentru răspunsul la pandemie", a transmis guvernul elvețian printr-un comunicat.

Pe teritoriul Elveției au fost confirmate deja trei cazuri de infecție cu varianta Omicron, a transmis Oficiului Federal de Sănătate Publică, persoanele respective fiind plasate în izolare, iar contacții acestora în carantină. Elveția, țară cu 8,7 milioanede locuitori, se confruntă cu o creștere a numărului de infecții, în ultimele 14 zile fiind confirmate peste 96.000 de cazuri COVID. La 29 noiembrie au fost confirmate cele mai multe cazuri de infecții de la debutul pandemiei în țară, fiind raportate 11.340 de cazuri.

Elveția a înăsprit, de asemenea, restricțiile de intrare, insistând că turiștii din 23 de țări trebuie să prezinte rezultate negative ale testelor COVID și să intre în carantină pentru o perioadă de 10 zile. Guvernul a anunțat că țările vor fi eliminate de pe lista de carantină începând cu 4 decembrie, însă va institui obligații mai stricte de testare la intrarea în țară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,66 m/s
Fri
23
Sat
25
Sun
25
Mon
25
Tue
25
Arhivă Radio Chișinău