Elveția a decis interzicere mișcării islamiste palestiniene Hamas

  • 22 Noiembrie 2023 19:10
Elveția a decis interzicere mișcării islamiste palestiniene Hamas

Guvernul federal elvețian a anunțat miercuri că a decis să interzică mișcarea islamistă palestiniană Hamas printr-un proiect de lege înaintat Parlamentului, relatează Agerpres.

Consiliul Federal (guvernul) "a decis să elaboreze o lege care vizează interzicerea Hamas. El consideră că această opțiune este cea mai bună soluție pentru a răspunde situației create după 7 octombrie în Orientul Mijlociu" și atacurilor fără precedent ale mișcării islamiste pe teritoriul israelian.

La patru zile după acest atac care s-a soldat cu peste 1.200 de morți, majoritatea civili, de partea israeliană și luarea a circa 240 de ostatici, Consiliul Federal "a estimat că Hamas ar trebui desemnată organizație teroristă".

"Această lege le va oferi autorităților federale instrumentele adecvate pentru a lupta împotriva posibilelor activități ale Hamas sau de sprijin a organizației în Elveția", a explicat guvernul în comunicat.

Luările de poziție ale principalelor partide elvețiene au lăsat puține îndoieli cu privire la rezultatul votului.

Partidul Popular Elvețian (SVP), de extremă-dreapta și eurosceptic, care și-a consolidat și mai mult poziția la alegerile parlamentare din 22 octombrie, a cerut cu fermitate această măsură, la fel și organizațiile evreiești din țară.

Hamas este clasificată deja drept organizație teroristă de Uniunea Europeană și Statele Unite

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău