Elton John va fi decorat cu Legiunea de Onoare de președintele francez Emmanuel Macron

  • 18 Iunie 2019 19:18
Elton John va fi decorat cu Legiunea de Onoare de președintele francez Emmanuel Macron

Președintele Emmanuel Macron îi va conferi vineri, cu ocazia Sărbătorii Muzicii în Franța, Legiunea de Onoare cântărețului britanic Elton John, 'unul dintre cei mai mari artiști ai muzicii pop-rock după anii '70', a anunțat marți Palatul Elysee, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Elton John va fi decorat la ora 16:00 GMT, înainte de începerea festivalului muzicii, în curtea palatului prezidențial, unde vor urca pe scenă formațiile Brigitte, Iris Gold, Pongo și Saint Sister.

Cântărețul britanic 'este un virtuoz al pianului, un geniu al melodiei, un veritabil showman (...) El este de asemenea unul dintre primii artiști gay care au avut curajul să recunoască public acest lucru și să fie vocea comunității LGBT în mass-media', a precizat Palatul Elysee într-un comunicat.

Emmanuel Macron va saluta astfel angajamentul artistului care investește în acțiuni de caritate, în special pentru persoanele bolnave de SIDA, a declarat președinția franceză.

Ofițer al Artelor și Literelor din 1993, Sir Elton John, în vârstă de 72 de ani, se află în Franța în cadrul turneului său de adio de trei ani, 'The Farewell Yellow Brick Road', care a debutat în 2018.

Excentricul superstar a fost prezent recent la Festivalul de la Cannes, alături de soțul său, David Furnish, pentru a promova 'RocketMan', filmul despre viața sa. Autor al unor hituri precum 'Your Song' și 'Crocodile Rock', el a vândut peste 300 de milioane de albume în lumea întreagă și a susținut peste 3.500 de concerte.

Sursa:Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:2,57 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău