Elon Musk vrea să renunțe la achiziționarea Twitter

  • 06 Iunie 2022 18:32
Elon Musk vrea să renunțe la achiziționarea Twitter

Elon Musk amenință că va renunța la oferta sa de 44 miliarde de dolari pentru achiziționarea platformei de socializare Twitter Inc, acuzând firma că refuză să-i dea informații referitoare la conturile de spam, transmite AP.

Avocații Tesla și directorul general al SpaceX au trimis luni o scrisoare Twitter în care amenință că vor renunța la tranzacție. Scrisoarea a fost inclusă într-o solicitare transmisă Autorității de supraveghere a pieței de capital din SUA (U.S. Securities and Exchange Commission - SEC).

În document se arată că Musk a cerut în mod repetat informații începând din 9 mai, aproximativ o lună după ce a înaintat oferta de achiziționare a Twitter, pentru a evalua cât de multe dintre cele 229 de milioane de conturi ale companiei sunt false.

În urma anunțului, acțiunile Twitter au scăzut cu peste 5% în predeschiderea ședinței de tranzacționare a Bursei de la New York.

În scrisoare, avocații susțin că Twitter s-a oferit doar să furnizeze detalii privind metodele de testare ale companiei. Dar ei subliniază că răspunsul "ar echivala cu refuzul de a transmite datele solicitate de Elon Musk". Șeful Tesla vrea datele pentru a face propriile sale verificări a ceea ce el susține că ar fi metodologiile relaxate ale Twitter.

Pe baza celei mai recente corespondențe cu Twitter, Musk crede că firma se opune și zădărnicește dreptul său la obținerea de informații, conform acordului de fuziune din aprilie, susțin avocații.

"Aceasta reprezintă o încălcare flagrantă clară a obligațiilor Twitter, conform acordului de fuziune din aprilie, iar Elon Musk își rezervă toate drepturile rezultând din aceasta, inclusiv dreptul de a nu finaliza tranzacția și de a încheia acordul de fuziune", se arată în scrisoare.

Elon Musk s-a exprimat în favoarea curățării conturilor de spam.

Recent, Twitter a raportat că în primele trei luni din 2022 conturile false au reprezentat mai puțin de 5% din utilizatorii zilnici activi.

Dacă Twitter sau Elon Musk se retrag din acord, trebuie să plătească celeilalte părți o taxă de reziliere de un miliard de dolari

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău