Elon Musk vrea să cumpere Twitter

  • 14 Aprilie 2022 14:35
Elon Musk vrea să cumpere Twitter

Elon Musk a depus o ofertă de preluare a Twitter, la un preț de 54,20 dolari pe acțiune, respectiv o sumă totală de 40 de miliarde de dolari, pe care miliardarul spune că vrea să o plătească în numerar, potrivit Le Figaro, citată de G4media.ro.

Potrivit sursei citate, pentru acționarii Twitter, această ofertă ar reprezenta o primă de 54% față de data de 28 ianuarie, când Elon Musk a început să cumpere acțiuni ale rețelei de socializare. Miercuri, o acțiune valora 45 de dolari. După anunțarea ofertei, acțiunile Twitter au crescut cu peste 10%.
Într-o scrisoare adresată consiliului de administrație al Twitter, Elon Musk a declarat că aceasta este „cea mai bună și ultima mea ofertă. Dacă va fi respinsă, va trebui să-mi reconsider poziția de acționar.” În prezent, antreprenorul deține puțin peste 9% din capitalul companiei.

Patronul Tesla și SpaceX explică în scrisoarea sa că „și-a dat seama că Twitter nu va prospera în forma sa actuală și nu va putea să-și îndeplinească misiunea socială”, propunând transformarea companiei într-una privată.

Achizițiile de acțiuni Twitter ale lui Elon Musk au fost făcute publice pe 4 aprilie. A doua zi, conducerea rețelei de socializare i-a oferit un loc în consiliul de administrație, timp de doi ani. În schimb, acesta trebuia să se angajeze să nu-și majoreze participația peste un prag de 14,9%. Elon Musk a respins oferta.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău