Elon Musk trimite ingineri de la Space X și Boring Co pentru a salva copiii blocați în peștera din Thailanda

  • 07 Iulie 2018 18:18
Elon Musk trimite ingineri de la Space X și Boring Co pentru a salva copiii blocați în peștera din Thailanda

Omul de afaceri Elon Musk a anunțat că va trimite o echipă de ingineri din cadrul companiilor SpaceX și Boring în Thailanda, pentru a celor 13 sportivi blocați în peștera Tham Luang, relatează site-ul postului CNN și USA Today.

Mai multe companii ale lui Musk ar avea potențialul de a ajuta la salvarea celor 13 sportiv, inclusiv tehnologia de radar dezvoltată de Boring Co. și Space X. Compani Boring Co a început recent să construiască tunele care permit transportul de mare viteză.

Guvernul thailandez a publicat vineri un comunicat de presă prin care a confirmat că echipa lui Musk va ajunge în Chang Rai sâmbătă. Directorul executiv de la Tesla a confirmat că se află în discuții cu oficialii thailandezi.

"Inginerii de la SpaceX și Boring Co vor pleca în Thailanda mâine pentru a vedea dacă pot fi de ajutor Guvernului. Sunt, cel mai probabil, multe aspecte care sunt greu de apreciat dacă nu ne aflăm acolo în persoană", a declarat Musk pe platforma de microblogging Twitter.

Copiii, cu vârste cuprinse între 11 și 16 ani și antrenorul lor în vârstă de 25 de ani au fost declarați dispăruți în data de 23 iunie. După ce aceștia au intrat în subteran, ploaia torențială a cauzat inundarea peșterii.

Sursa: MEDIAFAX

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău