Elon Musk speră că primul automobil Tesla va ieși pe poarta uzinei din Berlin în luna octombrie

  • 13 August 2021 15:31
Elon Musk speră că primul automobil Tesla va ieși pe poarta uzinei din Berlin în luna octombrie

Constructorul american de automobile electrice Tesla speră că uzina sa de la Gruenheide, în apropiere de Berlin, va începe să producă primele sale automobile încă din luna octombrie sau la scurt timp după aceea, a declarat vineri fondatorul și directorul general de la Tesla, Elon Musk, transmite Reuters, citat de AGERPRES.

Conform calendarului inițial, uzina Tesla de lângă Berlin urma să fie inaugurată în vara acestui an. Însă grupul american a fost nevoit să amâne inaugurarea „Gigafactory" pentru sfârșitul lui 2021, dând vina pe birocrația germană. În plus, construcția acestei uzine s-a lovit și de rezistența opiniei publice pe fondul îngrijorărilor cu privire la impactul asupra mediului înconjurător.

„Ne așteptăm să primim aprobarea pentru a produce primele automobile, posibil în octombrie dacă suntem norocoși", a declarat Elon Musk cu ocazia unei vizite pe șantierul uzinei de lângă Berlin, alături de Armin Laschet, candidatul conservatorilor germani pentru a fi succesorul Angelei Merkel în postul de cancelar.

Însă, având în vedere că Agenția de protecție a mediului din landul Brandenburg nu a emis încă autorizația finală pentru uzina Tesla, este posibil să apară noi întârzieri, posibil până în 2022.

Armin Laschet, a cărui popularitate în sondaje a scăzut înaintea alegerilor parlamentare din 26 septembrie, a spus vineri că Germania trebuie să reducă birocrația. „Uneori avem impresia că inventarea a ceva nou este mai ușor din punct de vedere tehnologic decât să reduci birocrația în Germania", a declarat Laschet, stând alături de Elon Musk. Întrebat dacă are unele sfaturi pentru Laschet pentru ca acesta să își energizeze campania, Musk a răspuns: „Această uzină este despre energie, energie verde care este sustenabilă. Sperăm că această uzină poate fi o sursă de inspirație pentru oamenii din Germania și restul Europei ca o sursă de entuziasm cu privire la viitor".

Directorul Tesla a făcut un apel pentru o revizuire periodică a reglementărilor la nivel local, regional și federal în Germania, și la nivelul UE, pentru a se stabili dacă acestea aduc beneficii. Însă dacă vor fi introduse și mai multe reguli, „în cele din urmă, oamenii nu vor mai putea face nimic", a apreciat Musk.

Tesla și-a propus să ajungă rapid la un ritm de producție de 500.000 de vehicule pe an la uzina sa de lângă Berlin. Însă construcția uzinei din Germania a demarat grație unei autorizații temporare, iar o autorizație definitivă din partea landului Brandenburg nu a fost încă emisă, deși lucrările de construcție la viitoarea uzină au început în primul trimestru din 2020. Comparativ, uzina Tesla din Shanghai a fost terminată în doar 11 luni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
34,24
Cer senin
Umiditate:43 %
Vint:3,09 m/s
Thu
23
Fri
20
Sat
24
Sun
25
Mon
24
Arhivă Radio Chișinău