Elon Musk: Prima misiune orbitală Starship va fi gata de lansare în următoarele săptămâni

  • 15 August 2021 10:45
Elon Musk: Prima misiune orbitală Starship va fi gata de lansare în următoarele săptămâni

Elon Musk, fondatorul companiei SpaceX, a anunțat sâmbătă, printr-un mesaj pe Twitter, că prima misiune orbitală a noului său sistem de transport spațial Starship va fi gata de lansare în următoarele câteva săptămâni, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Astfel, compania SpaceX face încă un pas spre obiectivul călătoriilor orbitale și apoi interplanetare.

În luna mai SpaceX a reușit o aterizare în condiții perfecte a unui prototip al rachetei Starship, SN15, un vector reutilizabil cu capacitate mare de transport, ce a fost conceput pentru a transporta astronauți și echipamente spre Lună și Marte. Aterizarea acestui prototip s-a produs după ce alte patru încercări anterioare s-au încheiat cu explozii.

"Prima misiune orbitală pentru Starship ar trebui să fie gata de lansare în câteva săptămâni, după ce vom primi aprobarea agențiilor de reglementare", a postat Elon Musk pe contul său de Twitter.

Racheta Starship, noua generație de vectori de lansare produsă de SpaceX, are 120 de metri lungime. SpaceX și-a propus să scadă prețul transportului de oameni și echipamente în spațiu și să transforme această activitate într-o rutină.

Elon Musk a anunțat că intenționează să-l trimită pe miliardarul japonez Yusaku Maezawa într-un zbor în jurul Lunii la bordul Starship în cursul anului 2023. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău