Elon Musk a anunțat că, până la sfârșitul anului, vrea să implanteze primul cip în creierul unui om

  • 17 Iunie 2023 16:06
Elon Musk a anunțat că, până la sfârșitul anului, vrea să implanteze primul cip în creierul unui om

Elon Musk a anunțat vineri că dorește să doteze „anul acesta" o primă ființă umană cu implanturi neuronale de la compania sa Neuralink, a cărei tehnologie tocmai a fost autorizată în Statele Unite, transmite digi24.ro.

„Sperăm că, mai târziu în acest an, vom realiza prima noastră implantare a unui cip la om, pentru cineva care are o formă de tetraplegie", a detaliat miliardarul răspunzându-le unui copil și tatălui acestuia la finalul unei sesiuni de întrebări organizată la Dôme de Paris, în fața a 3.600 de persoane.

„Vreau să liniștesc pe oricine s-ar putea teme de Neuralink. Va fi un proces destul de lent", a adăugat el, citat de Agerpres.

Neuralink, un start-up creat de Elon Musk, a primit aprobarea autorităților sanitare din SUA la sfârșitul lunii mai pentru a-și putea testa implanturile cerebrale pe subiecți umani. Țelul multimiliardarului este ca prin intermediul cipurilor implantate în creierul uman creierul și computerele să comunice în mod direct.

Pe termen mediu, obiectivul este de a ajuta persoanele paralizate, care suferă de leziuni ale măduvei spinării sau care sunt afectate de boli neurologice precum boala Parkinson.

Obiectivul pe termen lung este crearea unei relații simbiotice între oameni și inteligența artificială, care ar putea atenua frontierele dintre gândirea umană și computer.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:1,54 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău