Elita rusă încearcă să-l lichideze pe Putin și a ales deja un succesor (serviciul de informații al armatei ucrainene)

  • 20 Martie 2022 14:24
Elita rusă încearcă să-l lichideze pe Putin și a ales deja un succesor (serviciul de informații al armatei ucrainene)

Direcția Principală de Informații (GUR) a Ministerului Apărării de la Kiev a scris, duminică, pe Facebook, că, în cadrul elitei politicienilor și oamenilor de afaceri ruși, se formează deja un grup de persoane influente în opoziție cu președintele Vladimir Putin, care și-au propus să-l lichideze fizic pe liderul de la Kremlin.

"Scopul acestui grup - înlăturarea rapidă a lui Putin de la putere și restabilirea legăturilor economice cu Occidentul, distruse din cauza războiului din Ucraina. O anumită parte a elitei politice ruse îl consideră pe Aleksandr Bortnikov, directorul Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB), drept succesorul lui Putin. Recent, Bortnikov a căzut în dizgrația dictatorului rus. Bortnikov și instituția sa erau responsabili de evaluarea stării de spirit a populației și a capacității armatei ucrainene. Se știe că Bortnikov și alți reprezentanți influenți ai elitei ruse iau în considerare diferite opțiuni pentru a-l înlătura (pe Putin, n.r.) de la putere, în special prin otrăvire, îmbolnăvire bruscă sau alt 'accident'. Nu este exclus ca recenta 'scurgere' de informații privind localizarea unităților cecene din nordul Kievului să fie legată de aceste procese" - a transmis serviciul de informații al armatei ucrainene.

Această situație, potrivit GUR, ar putea fi generată pentru a slăbi influența liderului cecen, Ramzan Kadîrov, dar ar putea reprezenta și o încercare de a stabili în prealabil o cooperare cu autoritățile ucrainene, ocolind actuala conducere a Federației Ruse.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău