Elicopter militar sirian, doborât într-un atac atribuit Turciei

  • 14 Februarie 2020 15:53
Elicopter militar sirian, doborât într-un atac atribuit Turciei Mediafax

Un elicopter al armatei siriene a fost doborât, vineri, în apropierea orașului Alep. Atacul este atribuit Turciei, anunță organizația Observator Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO). Marți, un alt elicopter al armatei siriene a fost doborât în nord-vestul Siriei, scrie Mediafax.

Potrivit OSDO, elicopterul a fost lovit de o rachetă lansată de artileria turcă. "Corpurile celor doi piloți au fost găsite", a declarat pentru Agenția France-Presse, Rami Abdel Rahmane, directorul OSDO. Administrația de la Ankara nu a confirmat încă incidentul, potrivit sursei citate.

Armata turcă a intensificat în ultimele zile operațiunile militare în provincia siriană Idlib, în contextul confruntărilor directe cu armata siriană, care vrea să elimine grupurile insurgente.

Marți, un alt elicopter al armatei siriene a fost doborât în nord-vestul Siriei, într-un atac atribuit armatei turce, iar cei doi piloți au murit.

Ministerul turc al Apărării a anunțat, luni seară, că trupele turce au eliminat peste 100 de militari sirieni în operațiuni lansate ca ripostă la moartea a 13 militari turci în nord-vestul Siriei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău