Elicopter militar doborât la Slaviansk. 14 militari ucraineni au fost uciși

  • 29 Mai 2014 15:05
Elicopter militar doborât la Slaviansk. 14 militari ucraineni au fost uciși

Separatiștii pro-ruși din estul Ucrainei au doborât un elicopter de transport al armatei, ucigând 14 militari, printre care se numără și un general.

Elicopterul a fost lovit în timpul luptelor dintre forțele guvernamentale și luptătorii separatiști din orașul Sloviansk. Președintele în exercițiu al Ucrainei, Alexander Turcinov, a confirmat că 14 soldați, printre care se află și un general de armată, se aflau în elicopterul militar doborât de separatiști. Elicopterul transporta militari către o bază din regiune. 

”Operațiunea antiteroristă a început astăzi pe scară largă la Kramatorsk și Slaviansk. Pozițiile rebelilor sunt atacate din aer, la sol acționează instalații de lansarea multiplă a rachetelor Grad”, a declarat o sursă din cadrul armatei ucrainene, citat de agenția de presă ucraineană Unian. Ulterior, agenția de presă Unian a relatat că 'faza activă a operațiunii antiteroriste' la Kramatorsk și Slaviansk a fost suspendată de către armată.

De la relansarea luni a ofensivei împotriva separatiștilor, chiar a doua zi după alegerile prezidențiale anticipate, rebelii au indicat că se înregistrează mai multe victime civile, al căror număr exact nu se cunoaște.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,66 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău