Elevii vor fi transportați gratuit la școală dacă distanța depășește 2 kilometri

  • 13 Martie 11:21
Elevii vor fi transportați gratuit la școală dacă distanța depășește 2 kilometri

Transportarea elevilor la și de la instituțiile de învățământ, din localitățile de domiciliu și din localitățile tranzitate, pe distanțe ce depășesc 2 kilometri va fi gratuită. Guvernul a aprobat Regulamentul cu privire la transportarea elevilor, transmite IPN.

Potrivit documentului, transportarea elevilor se va face cu autobuzele sau microbuzele aflate în proprietatea, gestiunea, folosința organelor locale de specialitate în domeniul învățământului, a autorității administrației publice locale sau a instituției de învățământ. De asemenea, elevii vor putea fi transportați cu autobuzele sau microbuzele unui agent transportator licențiat în domeniu.

Pe durata deplasării, elevii trebuie să fie însoțiți de către un însoțitor, selectat și numit de către organul local de specialitate în domeniul învățământului sau instituția de învățământ, de regulă, cadru didactic. Persoana responsabilă va beneficia de un spor cu caracter specific.

Ministerul Educației și Cercetării face trimitere la cele 451 de instituții de învățământ la care se transportă copii din 1112 localități.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:7,2 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
17
Sat
18
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău