Elevii pleacă în vacanța de toamnă

  • 22 Octombrie 2021 15:56
Elevii pleacă în vacanța de toamnă

Elevii din clasele primare, gimnaziale și liceale pleacă în vacanța de toamnă, care va dura nouă zile. Astfel, astăzi este ultima zi în care elevii au mai mers la ore, aceștia urmând să revină în sălile de clasă pe 1 noiembrie, transmite MOLDPRES.

Ministerul Educației și Cercetării a decis prelungirea vacanței de toamnă a elevilor, care, conform Ordinului semnat de ministrul Anatolie Topală, va dura în perioada 23-31 octombrie. Hotărârea a fost luată pentru a preveni răspândirea virusului Covid-19, asigurarea profilaxiei și securității în instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal, notează sursa citată.

Totodată, Ministerul Educației a atenționat conducătorii instituțiilor de învățământ general publice și private să stabilească, în perioada vacanței de toamnă, un regim flexibil sau special de muncă, cu atragerea la serviciu doar a personalului strict necesar pentru asigurarea funcționalității instituțiilor. Angajații, ai căror prezență nu este obligatorie în instituția de învățământ, își vor desfășura activitățile la distanță.

În perioada vacanței de toamnă, în instituțiile de învățământ primar, gimnazial, liceal și extrașcolar, publice și private, nu se vor desfășura activități cu prezența fizică a elevilor și a cadrelor didactice.

Conform Structurii anului școlar 2021-2022, următoarea va fi vacanța intersemestrială (de iarnă), în perioada 25 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022 (16 zile). Elevii vor mai avea vacanțe de primăvară și de Paști.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău