Elevii din Țările de Jos nu vor mai avea voie cu telefoane, ceasuri inteligente și tablete în sălile de cursuri pentru a nu le fi distrasă atenția

  • 04 Iulie 2023 19:59
Elevii din Țările de Jos nu vor mai avea voie cu telefoane, ceasuri inteligente și tablete în sălile de cursuri pentru a nu le fi distrasă atenția

Telefoanele mobile, tabletele și ceasurile inteligente vor fi interzise în mare parte din sălile de cursuri din Țările de Jos începând de la 1 ianuarie 2024, a anunțat marți Guvernul olandez. Autoritățile încearcă să limiteze astfel sursele care distrag atenția elevilor în timpul lecțiilor, informează Reuters, citată de Agerpres.

Dispozitivele mobile vor fi acceptate în sălile de cursuri numai dacă ele sunt în mod specific necesare, de exemplu în timpul lecțiilor despre competențe digitale, din motive medicale sau pentru persoanele cu dizabilități.

„Deși telefoanele mobile sunt intrinsec legate de viețile noastre, ele nu au ce să caute în sălile de cursuri”, a declarat ministrul olandez al Educației, Robbert Dijkgraaf.

„Elevii trebuie să poată să se concentreze și să poată să beneficieze de șansa de a învăța bine. Telefoanele mobile sunt o perturbare, au arătat studiile științifice. Trebuie să îi protejăm pe elevi de acest lucru”, a adăugat el.

Interdicția reprezintă rezultatul unui acord la care au ajuns Ministerul Educației, școlile și organizațiile conexe din domeniul învățământului.

Școlile olandeze vor putea găsi modalități proprii pentru a implementa această interdicție, a spus ministrul Dijkgraaf, însă vor fi supuse unor consecințe legale dacă nu vor obține rezultate suficiente din acest punct de vedere până în vara anului 2024.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:0,51 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău