Elevii din Republica Moldova vor putea să studieze aprofundat limba spaniolă

  • 12 Aprilie 21:00
Elevii din Republica Moldova vor putea să studieze aprofundat limba spaniolă

Elevii din instituțiile de învățământ din țară vor avea posibilitatea să studieze aprofundat limba spaniolă. Cabinetul de miniștri a aprobat ieri semnarea acordului de colaborare privind cooperarea în domeniul învățământului bilingv spaniol dintre Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova și Ministerul de resort din Spania, transmite MOLDPRES.

Acordul de colaborare moldo-spaniol va asigura cadrul juridic necesar în organizarea învățământului bilingv spaniol în unele instituții de învățământ secundar din țară. Conform prevederilor acestuia, partea spaniolă va oferi sprijin Republicii Moldova în pregătirea profesorilor de limbă spaniolă, în stabilirea metodelor de predare a limbii, în elaborarea curriculumului pentru studierea aprofundată a limbii spaniole, dar și a altor discipline în limba spaniolă, va oferi acces la resursele digitale și la materiale didactice relevante și diplome de absolvire din partea Regatului Spaniei. De asemenea, în cadrul instituțiilor de învățământ participante în program vor fi delegați profesori nativi din Spania, care vor activa și vor oferi suportul necesar pentru studierea limbii spaniole.

Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, a declarat la ședința de Guvern, că semnarea acestui acord, pe lângă faptul că va crea condiții optime pentru studierea aprofundată a limbii spaniole și creșterea accesului la resurse noi de învățare pentru elevii din țara noastră, va favoriza, în egală măsură, schimburile educaționale între cadrele didactice din Republica Moldova și Spania și va susține dialogul intercultural dintre tinerii din cele două țări.  

În prezent, Republica Moldova are experiență în implementarea claselor bilingve francofone în opt instituții de învățământ din țară, cu sprijinul partenerilor din Republica Franceză.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:7,2 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău