Elevii din Capitală sunt îndemnați să participe la concursul „Laboratorul de creație literară”

  • 05 Ianuarie 2018 13:07
Elevii din Capitală sunt îndemnați să participe la concursul „Laboratorul de creație literară”

Elevii claselor a VIII-XII-а din instituțiile de învățământ secundar general din municipiul Chișinău sunt îndemnați să participe la concursul „Laboratorul de creație literară”, organizat de către Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău. Tematica din acest an a concursului, ajuns la ediția a VII-a, este: „Avem nevoie să credem cu putere în ceva. Și ce altceva e mai bun decât de a crede în iubire”.

„Acest concurs are drept scop identificarea și promovarea tinerelor talente din rândurile adolescenților și ale tinerilor din municipiul Chișinău. De asemenea, ne propunem să evidențiem, să încurajăm și să stimulăm elevii și cadrele didactice”, a declarat pentru IPN șefa Secției informare și relații cu comunitatea DGETS, Elena Vorotneac.

Concursul de poezie și proză se desfășoară în câteva etape. Prezentarea ofertei de participare se va încheia pe 12 ianuarie, iar lucrările vor fi acumulate până pe 19 ianuarie. Lucrările vor fi evaluate în perioada 22-29 ianuarie. La sfârșitul lunii, lucrările vor fi prezentate public, iar învingătorii vor fi premiați.

Lucrările înaintate pentru participare la concurs se prezintă în două exemplare. Pe coperta fiecărui exemplar se indică: denumirea completă a instituției care înaintează lucrarea la concurs; denumirea și tipul lucrării (poezie sau proză); numele, prenumele autorului; numele, prenumele și funcția profesorului coordonator. Creația literară nu trebuie să depășească mai mult de trei pagini culese la calculator, Times New Roman, mărimea 14, foaie cu antet. Nu se vor admite spre concurs creațiile literare cu greșeli  ortografice și de exprimare. La fel, nu se vor admite spre concurs creațiile literare plagiate sau care au participat în alte concursuri similare. La concurs se admite prezentarea unei singure lucrări la tema propusă.

Cele mai reușite lucrări vor fi editate în diferite publicații pedagogice, culegeri cu  păstrarea titlului de autor și popularizate în cadrul sistemului de învățământ din municipiu. Elevii care vor ocupa locurile I, II și III vor obține premii bănești  și diplome, iar profesorii coordonatori – certificate ale Direcției generale, educație, tineret și sport.

Participanții la concurs urmează să expedieze oferta de participare pe foaie cu antetul instituției la adresa de e-mail: centruladolescentilor2007@gmail.com, iar lucrările se vor prezenta la Direcția generală educație, tineret și sport (str. M. Dosoftei nr. 99, bir.  17, tel.: (022 233063) în două exemplare la datele indicate etapele I și II.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,6 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău