Elevii care circulă cu abonamente nu trebuie să prezinte carnetul instituției de învățământ

  • 13 Septembrie 2022 12:09
Elevii care circulă cu abonamente nu trebuie să prezinte carnetul instituției de învățământ

Elevii din clasele primare nu trebuie să prezinte și carnetul școlii atunci când circulă în transportul public cu abonamentul eliberat gratuit de municipalitate. Direcția generală transport public și căi de comunicație a emis o circulară către Parcul Urban de Autobuze și Regia Transport Electric, care la rândul lor urmau să informeze taxatorii să nu solicite și carnetul de elev la prezentarea abonamentului.

Contactat de IPN, șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi, a declarat că informația despre elev, inclusiv fotografia posesorului, se conțin pe abonament. De asemenea, pe abonament este aplicată și ștampila instituției de învățământ în care este încadrat copilul. Respectiv, decade necesitatea prezentării carnetului elevului sau a altui act confirmativ.

Abonamente gratuite le sunt acordate și elevilor refugiați ucraineni care au fost încadrați în instituțiile educaționale din Chișinău, precum și celor cu statut de audient.

Dacă copii ucraineni nu studiază într-o instituție de învățământ din Chiținău, dar se deplasează la activități extracurriculare în instituții municipale, pot solicita abonament la administrație. Andrei Pavaloi a precizat că astfel de situații nu au existat deocamdată, dar dacă vor exista, vor fi identificate soluții.

Elevii din clasele I-IV-a beneficiază de abonamente gratuite pentru a călători cu troleibuzul și cu autobuzul în raza municipiului Chișinău. Acestea pot fi ridicate în cadrul instituțiilor de învățământ în care studiază copiii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
23,29
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău